Dansande genom Köpenhamns gator

Dansande genom Köpenhamns gator

Äntligen var det dags för den tiden på året – och nej, vi pratar inte om julen, utan vi pratar om vår företagsresa! Resan uppfyllde och överträffade alla våra förväntningar och vi vill dela med oss av några av våra upplevelser från Venedig i norra Europa – närmare bestämt den pulserande staden Köpenhamn.

Som företag har vi tidigare besökt Rumänien och London samt Kragerø i Norge. Den här gången ville vi samla alla på vårt nya kontor i Köpenhamn. Sedan vi expanderade till Danmark tidigare i år har flera fantastiska nya kollegor anslutit sig till oss, även i Norge och Sverige. Vi såg alla fram emot att lära känna varandra ännu bättre!

Ett Cloudworks samlas

Den norska delen av företaget landade i Köpenhamn en nästan regnfri torsdagskväll. Efter att ha checkat in på hotellet i en av de hippaste delarna av staden, Vesterbro, gick vi till vår första av tre kvällar med middag och nöjen tillsammans. Det var också första gången som vi alla äntligen var tillsammans på resan. Kollegor från Cloudworks i Norge, Sverige och Danmark träffades på den mysiga restaurangen Cofoco.

Vesterbro är fullt av gallerier, tatueringsstudior, chica restauranger, undergroundbarer och musikställen och har rättfärdigat sin titel som den hippaste stadsdelen i Köpenhamn.

Vår kvartalsvisa kompetensdag

En stor del av vår företagskultur och vår djupa vilja att lära och växa som individer och som företag är våra kvartalsvisa kompetensdagar

Dagen inleddes av vår kollega och molnarkitekt Andreas Faltin, som höll en presentation om Customer Communication Fun. Vi vill alltid bli bättre och även om vi är ett starkt tekniskt företag är vi medvetna om hur viktigt det är för oss att kunna hitta ett gemensamt språk med våra kunder och att verkligen förstå deras behov. Därför fokuserar våra kompetensdagar inte bara på att förbättra våra tekniska färdigheter, utan även på våra mjuka färdigheter och konsten att samarbeta och kommunicera.

Andreas följdes av vår kollega och IT-magiker Rikard Strand som ledde en intressant diskussion om Security in a Security Company. Vi lever och andas säkerhet, inte bara för våra kunder utan även inom vår egen organisation.

Den här gången var den externa talaren från en av våra partners. David Stottrup är enterprise account executive på Okta Nordics. Han delade med oss mer om deras CIC-lösning (Customer Identity Cloud) och de unika säljargumenten samt ytterligare möjligheter med vårt partnerskap i framtiden.

Efter att Anna Tallerud, Customer Success Manager, och Marlene Dørum Pettersen, HR- och organisationsansvarig på Cloudworks, hade presenterat planerna för företagets fortsatta utveckling och målen för 2023, avrundade säkerhetsarkitekt Ragnar Storstrøm kompetensdagen med en rad övningar för hjärnträning. Dessa var avsedda att stärka muskeln för att tänka utanför boxen och fungerade samtidigt som en rolig teambuildingaktivitet. 

Cloudworks kompetansedag

Fredagskväll på Wallmans

Fredagen på Wallmans var kvällen som vi såg särskilt fram emot. Wallmans är definitivt ett ställe du inte vill missa i Köpenhamn. Det ligger i en otroligt speciell och imponerande del av den gamla cirkusbyggnaden med en show och underhållning i världsklass som pågår hela natten. Allt som har skrivits om natten på Wallmans lyckas inte ens nudda den fantastiska känsla som vi lämnades med. Vi låter några av de många foton vi tog berätta lite om vår fredagskväll som varade långt in på morgonen.

Turister i vackra Köpenhamn

Efter en intensiv natt full av fantastiska intryck och dans som gjorde våra fötter ömma behövde vi en lugn turistdag. Dagen började med ytterligare en sak som man inte får missa när man är i Köpenhamn och det är en båttur på kanalerna. Vi fick se alla huvudattraktioner och kända platser från vattnet.

Detta gjorde oss redo för en annan härlig upplevelse som är trendig i Köpenhamn; och det är brunch. Vi åt en utsökt 7-rätters brunch på ett av de mest populära brunchställena – Livingstone, som ligger precis vid stadens inre sjö.

Vi avslutade rundturen med en middag vid kanalen på Aamanns restaurang Replik som är en del av Skuespilhuset i Köpenhamn. De mest energiska av oss fortsatte kvällen med en barhoppingtur, naturligtvis under ledning av våra lokala kollegor.

Köpenhamnsturen överträffade alla våra förväntningar. Fantastisk atmosfär och fantastiska minnen av skratt och vänskap. Och naturligtvis inte alltför mycket sömn – precis som det ska vara!!