Cloudworks på tröskeln till Draculas land

Cloudworks på tröskeln till Draculas land

Varje år åker hela företaget på en resa tillsammans. I år var det till vår gode kollega Andreis hemland Rumänien. Ett outforskat område för många av oss.

Från torsdag till söndag fick vi uppleva ett helt nytt land, en ny kultur, stad, mat, livsstil – och som väntat lärde vi känna både gamla och nya kollegor bättre!

Outforskat område

När vi landade i Bukarest välkomnades vi av den härliga sommartemperaturen och vår chaufför som körde oss till vårt hotell. Vi fick snabbt reda på att trafiken är fruktansvärd. Detta var väl dock ingen förvåning eftersom Bukarests befolkning är dubbelt så stor som Oslos, tre till fyra gånger så stor som transittrafiken, och eftersom många använder bil som transportmedel.

På vägen till hotellet imponerades vi av de kommunistiska byggnadernas storslagenhet, såsom Casa Presei Libere och parlamentspalatset och stadens arkitektur i allmänhet.

Efter en snabb incheckning och uppackning gick vi till restaurangen Maize. Det är en elegant rumänsk restaurang som ligger i Bukarests ståtliga område Dorobanti. Kockarna har förnyat det rumänska köket och tagit det till en helt ny nivå av sofistikering och kreativitet. Vi blev bortskämda med vackert tillagade rätter lagade av ingredienser från lokala producenter runt om i landet.

Hele teamet i Romania
   
   

Kompetensdagen

På fredagen var det dags för kompetensdagen. Vi diskuterade olika projekt samt företagets strategi. Att avsätta tid för att alla ska få komma till tals och att alla ska kunna påverka Cloudworks strategi på kort och lång sikt ser vi som en stor del av vår framgång. Både för våra kunder och när det gäller medarbetarnas tillfredsställelse, eftersom varje ny kollega, kund och affärspartner har inverkan på Cloudworks utveckling.

Fredagkväll

Kvällen inleddes med en middag på den mest populära restaurangen i Gamla stan, Caru cu Bere, som är ett ställe turister som vill uppleva autentisk och traditionell rumänsk mat och kultur går. Enligt traditionen delade vi både maträtter och desserter med varandra och middagen toppades av en härlig traditionell dans.

Senare promenerade vi genom de små gatorna och terrasserna i Gamla stan och hittade ett litet ställe med bra musik. Vi dansade in i de sena timmarna på natten medan de glada hormonerna flödade till de sköna 80- och 90-talslåtarna.

Utforska, upptäcka, slappna av

Vi hade två alternativ att välja mellan på lördagen och vi delade upp oss i två lika stora grupper.

Spa-gruppen roade sig och laddade upp sina batterier på det berömda Therme-spaet i Bukarest. Där njöt de av mineralpooler, temasaunor och vattenrutschbanor. Medan de plaskade runt var den andra gruppen ute på upptäcktsfärd.

Sightseeing-gruppen gick under jorden till Rumäniens största marknad, Piata Obor, där en enorm mängd olika grönsaker, frukter, charkuterier och mejeriprodukter prydde rummet i en vacker uppsättning av olika färger och former. Vi hade turen att snubbla över ett litet firande av höstskörden med traditionell musik och dans.

Resan fortsatte med turistbuss runt stadens vidsträckta avenyer med både för- och efterkommunistisk arkitektur. Eftermiddagen tillbringades med att vandra i det vackra vädret mellan traditionella hus från olika delar av landet i Village Museum.

På kvällen samlades vi igen. Vår sista kväll spenderades med att strosa runt i Gamla stan och njuta av en utsökt middag på en cool takterrass innan vi avrundade kvällen med en exotisk drink på en närliggande bar.

Denna resan gav oss alla fantastiska minnen och teamet kom närmre varann. Vi utforskade, upptäckte och utvecklades tillsammans. Mycket tid spenderades på bra samtal och mindre tid på sömn. Vem vet vart vi åker nästa år, men förhoppningsvis blir resan lika rolig som den här!