Smidig användarupplevelse

Lösningen möjliggör en samlad registrering och inloggning för alla kanaler och tjänster och säkerställer att kundinformationen alltid är uppdaterad.

Överensstämmelse med den allmänna dataskyddsförordningen

Du har kontroll över all lagrad kundinformation och kan samordna borttagningen av den. Detta säkerställer dokumenterad överensstämmelse med GDPR.

Kostnadsbesparande och säkrare

Traditionellt har företag utvecklat lösningar själva, men det är både dyrt och riskabelt från en säkerhetssynpunkt.

Både för B2B och B2C

Mycket viktigt för både e-handel och medlemsorganisationer eller andra verksamheter som hanterar registrering och inloggning av ett stort antal användare.

Identitetsbevis & e-legitimation

Begreppet Identity Proofing handlar om en engångsprocess där en användares identitet verifieras med hjälp av en betrodd identitetsleverantör. Exempel på verktyg för ID-verifiering är BankID, Vipps och NemID. När en användares identitet har bevisats autentiseras användaren direkt till IAM-lösningen. Efter denna engångsprocess är inloggningen okomplicerad och kostnadseffektiv.

Läs mer om Cloudworks Identity Proofing

Att hantera kunddata på ett säkert, användarvänligt och smidigt sätt är en konkurrensfördel och i vissa fall avgörande för kundrelationer.

Läs mer om CIAM

CW_illustrasjon_Customer IAM

Mindre friktion ger ökad konvertering

Alla handlar på nätet det är inte alla onlineshopping upplevelser som är smidiga. När varorna ligger i korgen och du är redo att betala kan det vara stor skillnad på hur snabbt det går och hur enkelt det är att bli klar.

Om det ideala CIAM-systemet ställer så få frågor som möjligt måste man veta vad den viktiga informationen om kunden som måste samlas in är. Hur säkerställer man att kunden verkligen är den han eller hon påstår sig vara utan att användarupplevelsen påverkas?


Läs mer i intervjun med Cloudworks, Vipps och BankID  

Om du vill höra mer om möjligheterna med CIAM är du välkommen att boka ett möte med Country Manager Max Rosencrantz.

Klicka här för att boka ett möte i Max kalender