Cloudworks + Danmark = äkta kärlek!

Cloudworks + Danmark = äkta kärlek!

Vi expanderar och hoppas och tror på en ömsesidig kärleksaffär i Danmark! Med Kim Sørensen som ny Country Manager är vi redo att ta oss in på den danska marknaden.

Sedan starten 2015 har vi på Cloudworks haft en fantastisk resa i Norge. Från när Identity and Access Management (IAM) nästan var en välbevarad hemlighet som få organisationer kände till till att antagandet av molntjänster har accelererat otroligt.

Nu är vi redo att göra samma resa i Danmark – och vi tror att Danmark är redo för oss!

Alexander Friedensburg– Vi ser att det vi har levererat i Norge är relevant även i Danmark. Vi har byggt upp mycket erfarenhet och utvecklat ett antal leveranskoncept som kan överföras till den danska marknaden, säger VD Alexander Friedensburg.

Han är dock tydlig med att man bör ha stor respekt när man ger sig in i en ny region. "Det är viktigt att satsningen är lokalt förankrad. Därför har vi utsett Country Manager Kim Sørensen, som kommer att bygga upp ett danskt team.

 Kim imponerar verkligen på mig. Han har ett stort driv och en god förståelse för IAM-branschen och hela kundresan. Han är helt enkelt en stor talang", skryter Alexander.

In med den danska "no bullshit"-mentaliteten

Det är lätt att se det driv som Alexander talar om. Kim berättar att redan vid det första mötet för att diskutera om han var intresserad av jobbet som landschef började han och Alexander planera HUR de skulle få igång kontoret i Danmark – inte OM han ville det.

Kim Sørensen– Detta är en mycket spännande tid och det händer mycket samtidigt. Vi har nu lanserat en ny webbplats som också finns på danska. Vi har redan möten med potentiella danska kunder och anställda och planerar en kick-off, säger Kim i hög fart och med mycket entusiasm.

Kim tror att den danska marknaden har stor potential för Cloudworks. Vi förväntar oss att danska företags ökade användning av molntjänster och utvecklingen av elektroniska identiteter (eID) som NemID och MitID kommer att prägla branschens utveckling i framtiden. Detta är områden som Cloudworks har arbetat med under lång tid och den danska marknaden kommer att dra stor nytta av den breda expertisen och tjänsteutbudet, tror han.

Samtidigt kan Cloudworks dra nytta av vissa danska impulser till företaget:
– Vi danskar är lite rakare än norrmännen, som kanske är lite mer försiktiga – vi är inte så försiktiga. Jag kommer förmodligen att hjälpa oss att våga ta lite mer plats och föra in mer av den danska "no bullshit"-mentaliteten i företaget, säger Kim med glimten i ögat.

Ett Cloudworks – Inga uppdelningar

Som sagt håller Kim redan på att bygga upp sitt team i Danmark, och han är övertygad om att de kommer att kunna locka till sig bra kandidater, även om konkurrensen om IT-kompetens är stark.

Cloudworks gör saker och ting lite annorlunda, vilket jag tror är attraktivt för de anställda och även gynnar kunderna. Vi har en stor professionell miljö som är engagerad i kompetensutveckling. Strukturen är platt, kulturen är jordnära och det finns en hög grad av flexibilitet. Generellt sett är vi inriktade på våra anställdas välbefinnande och på att ha en avslappnad och bra arbetsplats", säger han.

Även om vi nu etablerar oss i Danmark är det viktigt att vi fortsätter att vara ett företag och en yrkesmiljö – det får inte finnas några uppdelningar. Inte Cloudworks Norge och Cloudworks Danmark – det är bara Cloudworks. Det betyder också att Kim har gått direkt in i en arbetsmiljö med många bra kollegor – och att våra danska kunder kommer att dra nytta av all Cloudworks expertis och leveransförmåga från dag ett.

Foto: Country Manager Kim Sørensen och Alexander Friedensburg, General Manager