Från ensam IAM-varg till professionell miljö i Cloudworks!

Från ensam IAM-varg till professionell miljö i Cloudworks!

Under sina 17 år som IT-konsult i Karmøy kommun har Anders utvecklat identitetslösningar för kommunen och blivit en självlärd IAM-expert. Det drog till sig Cloudworks uppmärksamhet!

Anders Magnus Rikala Olsen är ett av Cloudworks nyaste tillskott och började som IAM-konsult den 1 oktober. Han kommer huvudsakligen att arbeta på distans från Haugesund i Norge – och VD Alexander Friedensburg är mycket nöjd.

– Det faktum att vi kan ha anställda som arbetar var som helst, vare sig det är i Norge, Sverige eller Danmark, öppnar upp för oss att få den allra bästa arbetskraften, utan geografiska begränsningar, säger Alexander.

– Och det har vi verkligen dragit nytta av med Anders! Han har väldigt spännande kompetens från sitt arbete i kommunen, förutom att han verkar vara en otroligt trevlig person som jag tror kommer att passa bra in hos oss.

Har hittat likasinnade

Anders säger att han ser fram emot att komma in i en professionell miljö med likasinnade, efter att ha varit lite ensam i IAM-arbetet i kommunen.

Jag ser fram emot att få arbeta med många tekniskt kunniga kollegor som har samma intresse för informationssäkerhet som jag, säger Anders.

Som IT-konsult i Karmøy kommun har Anders utvecklat flera lösningar för identitets- och åtkomsthantering.

Bland annat skapade han en identitetslösning som användes för att automatiskt skapa Teams i kommunerna och de administrativa enheterna i Azure AD, samt för att bevilja och hantera åtkomst till gemensamma utrymmen och kontrollera åtkomst till maskinresurser. Dessutom inrättade han en identitetslösning för att skapa Feide-användare för lärare och elever.

– Jag har arbetat med IAM länge, men jag har mycket att lära mig. Så jag ser fram emot att få nya, fräscha synpunkter på saker och ting.

Erfarenheter från den andra sidan

Alexander och Anders är överens om att det kommer att vara användbart att Anders har erfarenhet av att sitta på andra sidan bordet när han arbetar med att utveckla lösningar för Cloudworks kunder.

Han tar med sig mycket användbar expertis eftersom han under många år har arbetat med det breda spektrumet av behov som finns inom alla tjänster i en kommun, säger vd Alexander Friedensburg.

– Vi arbetar mycket med offentliga kunder, inte minst kommuner, och att ha medarbetare hos oss som känner till sammanhanget och har varit på andra sidan är oerhört värdefullt för oss.

Anders har redan tillbringat ett par veckor på huvudkontoret i Oslo för att lära känna jobbet och kollegorna där. Vägen framåt är att fördjupa sig i NetIQ och lära sig mer om kundernas utmaningar.