Cloudworks på äventyr i Kristiansand

Cloudworks på äventyr i Kristiansand

Våra verksamhetsresor är en tradition vi värderar högt, då de för samman vårt team från alla länder för några dagar fyllda med inlärning, skratt och goda minnen. I år gick resan till idylliska Kristiansand i Norge.

Årets tredje kompetensdag 

Cloudworks har tidligare besökt både Rumänien, London och Köpenhamn på verksamhetsresor. I år gick resan till sköna Kristiansand i Norge

Våra resor består typiskt av en kompetensdag dedikerad till lärande och kunskapsdelning. Under vårt besök i Kristiansand hade vi ett fullspäckat program med två workshops som gav utrymme för teamwork och brainstorming. I den ena arbetade vi med vår hållbarhetsstrategi och i den andra workshopen skärpte vi våra färdigheter i effektiv och framgångsrik kommunikation. Den sistnämnda leddes skickligt av den lokala psykologen Tor Åge Eikerapen, specialiserad i organisationspsykologi. Han betonade vikten av trygghet, erkännande och empati i den dagliga kommunikationen på arbetsplatsen.

Kompetensdagen inkluderade även spännande presentationer från våra kollegor. Trond gav oss insikt i "The Subtle Art of IAM Customer Advisory and Project Management", medan Andreas och Nils Anders presenterade "Dreamteam work on Okta CIC challenge”. Trots en regnig start på dagen tog solen snart över i Kristiansand, och vi kunde njuta av den vackra septembersolen under pauserna.

Efter en produktiv kompetensdag inledde vi kvällen med en overdådig middag på Restaurant Grenseløs. Därefter gick färden till Skybar Club 21, där vi välkomnades med ett urval av exotiska cocktails och en häpnadsväckande utsikt över Kristiansand. Skratt, livliga samtal och goda kollegor skapade en avslappnad och rolig kväll.

En aktiv lördag

Att vakna upp till en målerisk soluppgång med utsikt över Kristiansands palmrika strand, Bystranda, satte tonen för en härlig och rolig dag framöver. Vårt äventyr började på Odderøya, ett naturskönt område i Kristiansands centrum. Här teamade vi upp med lokala "Tar Du Uppdraget", ledd av Henrik, som tog oss med på en tur runt Odderøya fylld med en rad roliga utmaningar. Uppdelade i lag skulle vi lösa fyra olika utmaningar i naturen, som både krävde kreativt tänkande, uthållighet och massor av teamwork. Vinnarlaget kunde efter strapatsen motta sina priser med en spektakulär havsutsikt från toppen av Odderøya.

Vår dag fortsatte på Smak och Behag, en kulinarisk upplevelse, där vi njöt av en läcker lunch med lokala råvaror. Vår lokalt känd kollega, Jostein, tog sedan över rodret och styrde oss genom stadens centrum. Här introducerades vi för kvällens restaurang, Sjöhuset, som serverade den ena läckra rätten efter den andra, medan vi njöt av utsikten över vattnet och solen som långsamt sjönk.

Tack för den här gången

Årets verksamhetsresa levde återigen upp till alla förväntningar. Dagarna präglades av kamratskap, engagerande samtal, skratt och overdådiga måltider i den soliga staden Kristiansand. Vi lämnade alla resan fyllda med ny kunskap och inspiration och goda minnena vi delade under resan.