Den perfekta Oktane22-upplevelsen

Den perfekta Oktane22-upplevelsen

Årets höjdpunkt när man arbetar med den ledande identitetsplattformen Okta är deras årliga Oktane-konferens. Efter tre år hölls den äntligen personligen igen, och det var tre fullspäckade dagar i San Francisco där man diskuterade framtidens identitet och åtkomstkontroll. Vi hade förmånen att uppleva det hela tillsammans med fantastiska kunder, kollegor och partners.

Oktane22 Partner Summit

Andreas Faltin | Partner Summit

Oktane22 inleddes med Partner Summit, där vi introducerades till Okta's Identity Evolution och fick en inblick i den nya spännande utveckling som Okta har– både som företag och inte minst som leverantör till en av världens ledande identitetsplattformar.  

Cloudworks molnarkitekt och Okta Tech Champion, Andreas Faltin, deltog i paneldiskussionen om Digital Transformation och Zero Trust

Öppningsanförande för Oktane22

Okta bjöd in Serena Williams till öppningsanförandet. Hon berättade om sin personliga och professionella resa från att vara en förebild som tennisspelare till att bli mamma och till att bli riskkapitalist på Serena Ventures med fokus på att investera i underrepresenterade grupper som kvinnor och färgade.

Både imponerande och inspirerande om vad vi som människor och företag kan göra för andra.

Serena Williams-1

Digital innovation genom ett strategiskt fokus på identiteter

Slogan för årets konferens, Identity belongs to You, beskriver hur identiteter nu har blivit den nya perimetern för det nya sätt vi har börjat arbeta på.

För att på bästa sätt stödja ett strategiskt fokus kommer Okta att lansera två viktiga förbättringar:

 • Okta Identity Governance (OIG) stack kommer att bestå av Access Request, Access Certification, Identity Lifecycle Management och Workflow för att leverera en enhetlig lösning för styrning.
 • Nesta steg är Okta Privileged Access (PAM), men till skillnad från befintliga metoder för PAM, som ofta bygger på flera identitetsleverantörer och verktyg, är Okta Privileged Access en enhetlig lösning med Okta IAM och Governance.


Okta förvärvade Auth0 för nästan 18 månader sedan för svindlande 6,5 miljarder dollar och har arbetat hårt för att skapa den bästa möjliga identitetsplattformen för anställda, partners, leverantörer, kunder och slutanvändare.

Det innebär med andra ord att vi kan leverera den bästa lösningen till våra kunder, oavsett vilken teknik eller vilka tekniker som används. Vi kan bidra till att skapa en värld där alla kan använda vilken teknik som helst på ett säkert sätt, kontrollerat av sin identitet.

Framtidens identiteter kommer att delas in i två huvudområden för Okta, nämligen:

 • Workforce Identity Cloud 

  • Anställda
  • Affärspartners
  • Leverantörer

 • Customer Identity Cloud (tidligare Auth0)

  • Konsumentappar och den digitala upplevelsen
  • SaaS-appar

Allt börjar med identitet

Makrotrender som driver utvecklingen av identiteter är främst molnanvändning + hybrid IT, digital omvandling och Zero Trust säkerhet

Kunderna har börjat ändra uppfattningar om hur de ser på identiteter. Det har gått från att vara ett beslut att välja ett specifikt verktyg till att bli ett strategiskt beslut om identiteter. 

Nya innovativa verktyg från tredje part som ger mervärde till Okta

Genom att tala med Oktas partner på Oktane, som erbjuder olika tilläggsprodukter som säkerhetskopieringstjänster, säkerhetsportar och intrångsdetekteringssystem, fick vi en bättre inblick i de olika tjänster som man kan använda utöver Okta för att göra det totala tjänsteutbudet mer fruktbart.

Möte med Okta's VD och medgrundare Todd McKinnon

Okta bjöd in alla deltagare till en stor och välorganiserad fest, där vi hade goda möjligheter att nätverka och bearbeta de många intrycken.  

Country manager i Danmark, Kim Sørensen, var den enda deltagaren på konferensen som lyckades träffa Oktas CEO och medgrundare Todd McKinnon.

Det var en upplevelse att träffa en så inspirerande man och prata med honom om hur vi arbetar med Okta, som ledande partner i Norden

Kim Sørensen i Cloudworks og Todd McKinnon i Okta

Magiskt avslutande anförande

Det avslutande anförandet med Earvin "Magic" Johnson var en vild upplevelse! Han har så mycket energi och var väldigt inspirerande för oss alla. Efter bara några minuter hade han hela publiken i sin hand och därifrån utvecklades det till något stort.

Stackars Steve Rowland - CRO från Okta, som inte fick möjlighet att ställa de planerade frågorna alls, eftersom Magic Johnson tillbringade större delen av tiden med publiken på golvet!

Vi är fortfarande imponerade och detta var den mest inspirerande anföring vi någonsin har upplevt!

Magic Johnson

  Upplev sessioner och det bästa från Oktane22

Okta har samlat olika sessioner från konferensen som du kan titta på on-demand här. Och du kan också anmäla dig till ett entimmes webinar för att få det bästa av Oktane22 här.

Vi ser fram emot Oktane23

Oktane22 gjorde ingen besvikelse på något sätt och det har varit en verkligt fantastisk upplevelse. Vi ser redan fram emot Oktane23 i San Francisco nästa år! 

Ett stort tack till Okta och alla andra som gjorde Oktane22 speciell - inte minst vårt dreamteam från Cloudworks och våra fantastiska kunder!